3D Akustik Duvar Paneli

Akustik Duvar Tavan Kaplama Panelleri

3d akustik duvar paneli dekoratif ses yutucu yalıtım panelleridir. Yüzeyinde bulunan akustik ses emici kumaşın farklı renk ve dokuda olması sayesinde her alana uyum sağlayan bir ürün haline gelir. İç kısmında kullandığımız camyünü, akustik sünger ve basotect süngerler yankı yalıtımı ve ses yalıtımı sağlamamızda yardımcı oluyor.

3D Akustik Duvar Paneli Özellikleri

  • Ana Malzeme : 95 kg/m3 yoğunlukta akustik camyünü levha, akustik sünger ve basotect melamin.
  • Ebatlar : Özel Ölçülerde üretilebilir.
  • Kalınlık : İstenilen Kalınlıklarda üretilebilir.
  • Renk : Akustik Kumaş Kartelasından inceleyebilirsiniz.
  • Kenar Detayı : Sertleştirilmiş.
  • Akustik Performans : NRC değeri 0.95 -1.00aralığındadır.
  • Yangın Dayanımı : TS EN 13501-1+A1:2013standardına göre A2 s1 d0 sınıfı.
  • Uygulama Şekli : Yapıştırma / Z Klips

Akustik Ses Yalıtım Panelleri

Akustik duvar kaplama yapılan ayrıca sadece duvarla kalmayıp isteğe göre tavanda da kullanılabilen ses yalıtım panelidir. Peki neden kullanılır? Malzeme yapısından yankıyı engelleyen, sesi minimum oranda kesen ve akustik ortam edilen bir ürün ortaya çıkarmaktayız. Yani oluşan uğultu ve yankı gibi problemlerin oluştuğu ortamlarda hacim akustiği sağlamak için kullanılır.

Yankı geniş ortamlarda daha fazla yayıldığı için çoğunlukla geniş mekanlarda akustik kaplama uygulamaları tercih edilir. Sinema salonu, tiyatro salonu, telekonferans, reji odası, radyo odası, restaurant, cafe, hastane, kütüphane, okul, spor salonu, çağrı merkezi açık ofis ve buna benzer yerler akustik panelin sıkça tercih edildiği ortamlardır.

kumaş kaplı akustik panel
akustik ses yalıtım paneli
Akustik Mimarlık
3 boyutlu akustik panel fiyatları
akustik duvar kaplama
Akustik panel
3d akustik duvar paneli fiyatları
akustik panel fiyatları

3D Akustik Duvar Paneli Uygulaması

Nasıl yapılır ?
Uygulama yapabilmeniz için 2 ayrı yöntem önerebiliriz. Yapıştırmak ve z klipslerle duvara veya tavana montelemek. Solid bazlı sıvı yapıştırıcısı kullanmadan önce yapışkanın kokusundan rahatsız olmamak adına maske takmanızı öneririz. Yapıştırıcıyı bir kaba döküp veya kendi tenekesinde rulo fırçaya çok fazla olmayacak şekilde bulayıp ardından akustik panelin uygulanılacağı alana sürüyorsuuz. İz bırakabileceğinden panelin ebatının dışına çıkmamanızı öneririz. Bunun için lazer metre kullanabilirsiniz. Son olarak malzemeyi baskı uygulayarak yapışkanlı kısma uygulayabilir akustik bir ortam elde edebilirsiniz.

Akustik Malzemelerimizin Kalite Belgelerini ve Yanmazlık Test Raporlarını İnceleyebilirsiniz.